Garanterat beroendeframkallande granola som kommer fullproppad med protein, nyttiga fetter, fiber samt honungens immunboostande egenskaper. En hälsosam topping på frukostyoghurten. Receptet är lånat från Ica.se.
4 portioner . 45 min
Ingredienser
- 3 1/4 dl havregryn
- 40 g pumpafrön
- 75 g grovhackade nötter (t ex. mandel, hasselnöt, valnöt)
- 1 dl kokosflingor
- 1 krm kanel
- 2 msk linfrön
- 1 krm havssalt
- 1 msk kokosolja
- ca 1dl honung
- 1 dl torkade tranbär, russin eller liknande
Gör så här
- Värm ugnen till 170° C
- Blanda alla torra ingredienser i en skål, utom den torkade frukten.
- Smält kokosolja och honung i en kastrull.
- Blanda den smälta kokosoljan och honungen grundligt med de torra ingredienserna i skålen.
- Fördela blandningen jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Efter 10 minuter, rör om granolan så att den inte blir bränd. Några minuter innan det är klart, placera även den torkade frukten i ugnen.
- Låt granolan svalna. Ät upp den direkt eller förvara i en lufttät burk.
Serveringstips på Granola
Häll upp yoghurt i skålar tillsammans med kiwi och blåbär. Som pricken över i, strö granola över.